» 15 november 2013 Debatavond over christendom en conservatisme

MIDDELHARNIS – SGP-jongeren Flakkee organiseert op vrijdag 15 november een debat over christendom en conservatisme. In de Sionkerk van de Gereformeerde Gemeente te Middelharnis gaan dr. H. Klink en prof. dr. A.A.M. Kinneging in gesprek over conservatisme, moraal en geloof.

De avond vangt aan met een reactie op de stelling “Het is christelijk geloof is een waarborg voor een gezond conservatisme”. Nadat beide sprekers hier op gereageerd hebben gaan ze met elkaar in debat, waarbij er ook ruimte is voor vragen.

Dr. H. Klink is hervormd predikant te Hoornaar en tevens eindredacteur van het blad ‘Ecclesia’. In 2010 sprak hij over conservatisme bij SGP-j Flakkee naar aanleiding van publicatie van Kernideeën van de SGP-jongeren. Prof. dr. A.A.M. Kinneging is hoogleraar rechtsfilosofie aan de Universiteit Leiden. Hij publiceerde ‘Geografie van goed en kwaad’ en bezorgde de Nederlandse vertaling van Tocqueville’s ‘Over de democratie in Amerika’.

De avond vangt aan om 19:45u, inloop is vanaf 19:30u. Het adres van de Sionkerk is Landbouwweg 2 te Middelharnis. Van jong tot oud: iedereen is van harte welkom!

Debat dr. H. Klink en prof. dr. A.A.M. Kinneging over christendom en conservatisme

Debat dr. H. Klink en prof. dr. A.A.M. Kinneging over christendom en conservatisme

Zie ook het verslag van onze eerdere avond over conservatisme.